Spinracing

Spinracing

Mi az a SpinRacing?!

A spinracing, zenés, koreografált teremkerékpár edzés, mely kitűnően alkalmas az állóképesség, illetve az erő-állóképesség fejlesztésére!
Az edzések során különös figyelmet fordítunk a zene ütemszámának kihasználására. Lassú, közepes, ill. gyors ütemű zenék határozzák meg az edzés karakterét, melyek segítségével hegy, sík illetve lejtőmenetet tudunk illusztrálni! Természetesen a fordulatszám változásával az intenzitás mértékét is szabályozhatjuk, így igen változatossá tehetjük edzéseinket!

Alapvető különbség a spinning illetve a spinracing edzések között az, hogy míg a spinningnél a felsőtest mozgása szinte kizárt, azaz kizárólag a kerékpársport mozgásanyagát alkalmazzák az edzések során, addig a spinracingnél a felsőtest mobilizálását kihasználjuk, így karhajlítások, kitartások, statikus mozgáselemek egyaránt találhatóak a koreográfiában, melyek igen változatossá, hangulatossá tehetik az órát! Mivel egymástól távol eső izomcsoportokat mozgatunk meg felváltva, olykor egyszerre, mely a keringési rendszerre igen jelentős terhelést ró, így az állóképesség fejlesztésének egyik leghatékonyabb módszeréről beszélünk.

Az edzések zöme közepes intenzitású, mely leginkább lehetővé teszi a gyors adaptációt, valamint elkerülhetjük vele a nem kívánt túlfáradást, túledzettséget.
Az órák anyagai, erőnövelő, állóképességi, és gyorsaságfejlesztő blokkokat tartalmaznak, kiegészítve koordinációs gyakorlatokkal, melyeket mixelve számtalan variációs lehetőséget kapunk. (pl. tempó duplázás, dinamikus és statikus karhajlítás, teljes és csonkapiramisok)
Összefoglalva a spinracing kiváló edzésforma, mely a kondicionális képességek jelentős részét igen jól fejleszti.

Az edzések a számtalan variációs lehetőségnek köszönhetően változatosak, szórakoztatóak.
Mivel a test izmainak ca. 70%-a részt vesz a mozgásban, a zsíranyagcserére kifejtett hatása rendkívüli, (viszonylag kevés kardió mozgás igényel több energiát! Evezés, futás, sífutás)
Így fogyókúrázóknak melegen ajánlom!
Mivel a sporteszköz stabil (nem mozog) ill. a mozgásanyag összetett, így a spinracing edzés alkalmas a koordináció fejlesztésére is!
Tehát, ha állóképességet szeretnél fejleszteni, zsírt akarsz égetni, ügyesebb, koordináltabb, vagy erősebb akarsz lenni akkor válaszd a SPINRACING órákat!

Betöltés… Betöltés…